Wat is een makelaar?

makelaar

Wat is een makelaar?

Een makelaar is een persoon die namens andere mensen artikelen of beleggingsvehikels verkoopt. Het zijn net de tussenpersonen die eenvoudige goederen van fabrikanten kopen en deze vervolgens aan u doorverkopen, maar ze zijn speciaal opgeleid en hebben een vergunning om meer gecompliceerde producten te verwerken.

Over het algemeen zijn makelaars geregistreerd bij de Securities and Exchange Commission als broker-dealers of bij de Financial Industry Regulatory Authority als beleggingsadviseurs. Een makelaar kan werken op het gebied van onroerend goed, verzekeringen en aandelenhandel.

Zo kan een makelaar een klant begeleiden bij het complexe proces van aan- of verkoop van een woning. Ze weten welke documentatie er moet worden opgesteld, welke goedkeuringen moeten worden verkregen en ze hebben een netwerk van kopers. Bovendien kunnen ze een gedetailleerde marktanalyse geven die niet beschikbaar is voor de gemiddelde FSBO-verkoper.

Makelaars die beleggingen verkopen, verdienen een commissie op elke transactie die ze namens hun klanten uitvoeren Makelaar Den Bosch. Dit in tegenstelling tot beleggingsadviseurs die doorgaans een vast bedrag verdienen voor hun diensten. Veel makelaars bieden ook aanvullende diensten aan, zoals het verstrekken van onderzoek en beleggingsadvies aan beleggers, en deze diensten brengen meestal een aparte vergoeding met zich mee.

Op het gebied van beleggen zijn er twee soorten brokers: full service en discount. Full-service makelaars, zoals degenen die voor grote beursvennootschappen werken, hebben meestal hun eigen adviseurs die beleggers kunnen voorzien van beleggingstips en -oplossingen, naast het uitvoeren van transacties. Daarentegen rekenen discountmakelaars, die steeds populairder zijn geworden door de wildgroei aan online brokeragediensten, een lagere commissie voor het uitvoeren van transacties, maar geven ze beleggers geen beleggingsadvies.

Informatie over dit onderwerp: https://www.peterbrouwersmakelaardij.nl/